Als Troubleshooting Technician bij Vattenfall heb je een baan op grote hoogte én met veel verantwoordelijkheden. Je werkt namelijk aan onze windturbines binnen ons Hollandse Kust Zuid windpark.

Wij zijn op zoek naar iemand met ruime elektrotechnische kennis, geen hoogtevrees kent en idealiter al ervaring heeft in de (offshore) windindustrie. Iemand die graag werkt met technische hoogstandjes en een prachtige baan zoekt voor lange tijd. Wij investeren in opleidingen, zodat jij straks veilig en vakbekwaam aan de slag kunt. Dit betekent dat wij ook open staan voor kandidaten uit andere vakgebieden.

Lijkt jou dit een mooie uitdaging en wil je onderdeel zijn van een groeiende organisatie? Lees onderstaande functiebeschrijving en als het je wat lijkt, kun je reageren!

Jouw nieuwe werkplek
Business Area Wind is verantwoordelijk voor Vattenfall ‘s onshore en offshore windenergie en voor andere activiteiten in duurzame energie, behalve waterkrachtenergie. Vandaag de dag ontwikkelen, bouwen en exploiteren we windenergie in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland.

Jouw werkzaamheden als Troubleshooting Technician
Vanuit de O&M base in IJmuiden werken we aan het onbelemmerd functioneren van de 140 windturbines die straks samen het windpark Hollandse Kust Zuid (HKZ) vormen. Als troubleshooter heb je een belangrijke rol bij het onderhoud van dit enorme windpark.

Jouw taken als troubleshooter zijn onder andere het identificeren, rapporteren en repareren van elektrische, mechanische en hydraulische storingen aan de diverse turbinecomponenten. Je hebt een leidende rol bij servicewerkzaamheden, instrueert en beoordeeld aankomend technicians, onderhoud documentatie en verzorgt technische- en veiligheidsrapportages.

Je onderscheid je verder door op een proactieve wijze reparaties en modificaties uit te voeren om volledige uitval of tijdelijke stilstand van het systeem te voorkomen. Een stilstaande turbine wekt namelijk geen energie op.

Natuurlijk ga je niet onvoorbereid aan de slag. Jouw baan begint met een stevig opleidingstraject, waarbij techniek en veiligheid centraal staan. De eerste jaren profiteer je bovendien van de kennis van de leverancier van de turbines. Daarna ben je een expert die het beste uit de serviceorganisatie haalt.

Bonus: je levert een concrete bijdrage aan een mooie, schone wereld. Hoe interessant is dat?

Dit ben jij
Voorop staat dat wij op zoek zijn naar iemand met ruime aantoonbare elektrotechnische kennis en, bij voorkeur, minimaal een afgeronde MBO-4 werk- en denkniveau of een vergelijkbare technische achtergrond. Bijvoorbeeld: MBO Algemene Operationele Techniek (AOT), Scheepswerktuigkunde, Energietechniek, Elektrotechniek of Werktuigkunde. Heb je een andere opleiding gehad, maar wel een elektrotechnisch component in je opleiding gehad? Lees dan vooral verder, want wellicht past deze baan alsnog bij jou!

Daarnaast zijn de volgende punten wel echt van belang. Je bent:
  • In het bezit van een rijbewijs B
  • Fit voor fysiek werk en het klimmen van windturbines
  • Woonachtig op maximaal 45 minuten van IJmuiden
  • Je bezit goede IT-vaardigheden (MS-office toepassingen en SAP systeem), waarbij je ook op grote hoogte in staat bent data uit te lezen op je laptop en hieruit conclusies te kunnen trekken.
  • Je hebt geen hoogtevrees of claustrofobie. Niet alleen werk je op grote hoogte; ook kunnen ruimtes klein zijn en moet je in staat kunnen zijn je collega te ondersteunen bij eventuele calamiteiten
  • Vaardig in het spreken, schrijven en lezen van de Engelse taal.

Wat wij je bieden
Vattenfall biedt je een complexe en uitdagende baan in een internationale omgeving waarbij je de mogelijkheid krijgt je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Naast de verplichte trainingen blijven we graag investeren in jouw ontwikkeling en jouw toekomst. Een goede balans tussen werk- en privéleven en flexibiliteit vinden wij belangrijk. Als je kiest voor een baan als Troubleshooter HKZ kies je ervoor om deel uit te maken van de mooie, spannende wereld van de booming offshore industrie. Jouw team bestaat uit ongeveer 30 collega’s en samen werken jullie aan het in bedrijf houden van de indrukwekkende installaties. Installaties die in de toekomst meer en meer gaan bijdragen aan betrouwbare schone energie.

Verder kun je rekenen op:
  • Opleidingen, trainingen en cursussen, zodat je altijd van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte bent
  • (Internationale) doorgroeimogelijkheden
  • Een marktconform salaris en interessante secundaire voorwaarden
  • Werken in een prachtig vak, met veel verantwoordelijkheid en met unieke producten
 
Standplaats
Jouw uitvalsbasis is de ‘hub’ in de haven van IJmuiden. Daar monitoren we met ons team het totale windpark van meer dan 200 km2. De hagelnieuwe site bestaat uit kantoorruimte, een aanlegsteiger voor de crew transport vessels (CTV) en het magazijn met reserveonderdelen.

Startdatum
Wij hopen per januari 2022 en februari 2022 nieuwe collega’s te mogen verwelkomen.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure of de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Joost Pellis, via joost.pellis@vattenfall.com

We zien je sollicitatie graag in het Nederlands tegemoet, inclusief een cv en korte motivatiebrief. Dit kan je insturen door via de sollicitatieknop op onze website.

We verzoeken je vriendelijk sollicitaties alleen aan te leveren via onze website. We kunnen niet garanderen dat sollicitaties die niet via onze website verlopen worden meegenomen in de procedure.

Bij Vattenfall zijn wij ervan overtuigd dat diversiteit een grote bijdrage levert aan onze organisatie. Daarom streven wij constant naar een harmonieuze balans tussen onze medewerkers op het gebied van leeftijd, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging, genderidentiteit, (arbeids)beperking en culturele of etnische achtergrond.
 
We zien je sollicitatie graag tegemoet!

 
Location: IJmuiden