Uitbreiding van het warmtenet in Amsterdam is één van de pijlers van ‘Duurzaam Amsterdam’. De ambitie is dat in 2040 230.000 woningen op warmte zullen zijn aangesloten. Dit is ongeveer 40% van de bebouwing van de stad. Om deze ambitie te kunnen realiseren is Vattenfall Stadswarmte regio West op zoek naar enthousiaste Opzichters. Er zijn meerdere vacatures in zowel Amsterdam als Almere.
 
Stadswarmte
Binnen Vattenfall Stadswarmte voorzien we een groeiend aantal bedrijven en particulieren van duurzame warmte én koude. Dit doen wij door het benutten van industriële restwarmte en lokale koudebronnen, zoals meren. Wij leveren hiermee een wezenlijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en onze klanten profiteren van maximaal comfort.

Onze organisatie realiseert warmtenetwerken op aansprekende nieuwbouwlocaties en wordt steeds vaker uitgenodigd om renovatieprojecten van milieuvriendelijke warmte en koude te voorzien. Daarnaast heeft de stad Amsterdam een zeer uitdagende duurzaamheidsambitie uitgesproken waardoor de hoeveelheid werk de komende jaren blijft groeien. Wij zijn met onze business unit verantwoordelijk voor het gehele proces van zand tot klant.
 
Jouw taken en verantwoordelijkheden
De primaire taak van de opzichter is toezicht houden op de werkzaamheden van de aannemer. Denk aan het volgende:

 • Voorbereiden en coördineren van geplande en ongeplande werkzaamheden die worden uitgevoerd door aannemer of monteurs;
 • Toezien op de kwaliteit van de uitvoering van de werkzaamheden door de aannemer onder andere controleren of onze technische richtlijnen en kwaliteitseisen worden nageleefd;
 • Toezien en borgen van veiligheid tijdens uitvoering van de werkzaamheden;
 • Communiceren met belanghebbenden (o.a. klanten, aannemers, buurtbewoners en gemeenten);
 • Storingsdienst lopen in de rol van storingsmonteur: een aantal weken per jaar zit je in de storingsdienst. Je voert buiten kantoortijden monteur werkzaamheden uit aan onze leidingen en installaties. Dit is een dienst van 24/7 van donderdag t/m donderdag.

Wanneer ben je succesvol in de functie van Opzichter bij Vattenfall?

In deze functie is het belangrijk dat je een pro-actieve instelling hebt, daarnaast een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt. Je herkent jezelf in het volgende profiel:
 
 • Een relevante afgeronde technische MBO opleiding, bij voorkeur werktuigbouw, installatietechniek, elektrotechniek niveau 4;
 • Je bent in het bezit van een geldig Rijbewijs B;
 • Je woont binnen één uur rijden met de auto vanaf Amsterdam in de spits i.v.m. de storingsdienst.
 • Werkervaring of technische vakkennis op het gebied van centrale verwarming en/of installatie techniek in de rol van werkvoorbereider of buiten in het veld is een sterke pré;
 • VCA-VOL;
 • VEWA WV;
 • VEI;
 • Je hebt minimaal MBO 2 op het gebied van Elektrisch schakelen.
Wat kunnen wij je bieden?
Vattenfall is sinds 10 jaar het Zweedse moederbedrijf van Nuon en bestaat al meer dan 100 jaar. Nuon is de grootste energieleverancier van Nederland, Vattenfall de grootste in Noordwest-Europa. Als Vattenfall leveren we energie aan zo’n 7 miljoen klanten.
Vattenfall is Zweeds voor waterval. In Zweden wordt de meeste stroom opgewekt uit waterkracht en daarom is het een toepasselijke naam. Onze ambitie is om binnen één generatie te kunnen leven zonder fossiele brandstoffen. Dat betekent onder andere dat we dan alleen nog maar energie leveren uit schone bronnen die nooit opraken. Denk aan zon, wind en water. Daar werken we aan in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Frankrijk.

Naast een marktconform primair salaris bieden we nog het volgende:
 
 • Een internationaal bedrijf met doorgroeimogelijkheden binnen diverse vakgebieden en de vrijheid om je eigen loopbaan vorm te geven;
 • We kennen een goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een collectieve ziektekosten verzekering; goede pensioen regeling; winstdeling; reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen plus 13 ADV dagen bij een fulltime dienstverband;
 • Nuon hanteert het nieuwe werken en verschaft je daar mee de mogelijkheid om je eigen tijd in te delen, voor zover de werkzaamheden dat toelaten;
 • Voor het lopen van de storingsdienst geldt een aanvullende vergoeding.
Standplaats
De standplaats van deze functie is regio West. Dit gebied bestaat uit Amsterdam en Almere. Voor beide regio’s zoeken we opzichters. Eventuele voorkeur voor een regio kun je aangeven in de motivatiebrief.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over het recruitmentproces kun je contact opnemen met Iris Eveleens (Recruiter) via iris.eveleens@vattenfall.com.

Primaire salaris
€3.353,= bruto per maand (afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring), met mogelijkheden om door te groeien naar een hogere schaal. 

Wil je direct solliciteren? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) via de sollicitatiebutton onderaan de pagina.
 
Location: Amsterdam